Μέτρηση % Brix σε Σιρόπια

HI96801

 

Περιγραφή

Τα συμπυκνωμένα σιρόπια χρησιμοποιούνται σε όλη την βιομηχανία τροφίμων και ποτών, από αρωματικά πρόσθετα στον καφέ έως και την παραγωγή αναψυκτικών.

Η συγκέντρωση της σακχαρόζης δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση του τελικού προϊόντος, αλλά επίσης το άρωμα, τη ζωή στο ράφι, όπως και την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Η σακχαρόζη είναι η πιο κοινή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται στα σιρόπια.

Η περιεκτικότητα σε σάκχαρα συνήθως μετριέται ως επί τοις εκατό Brix (% Brix).

 

1% Brix = 1 γραμμάριο σακχαρόζης ανά 100 γραμμάρια του διαλύματος

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο σε μια μυριάδα ποικιλιών και γεύσεων. Ο καφές αρωματίζεται ή με τον εμπλουτισμό των κόκκων καφέ με έλαια στο στάδιο ψησίματος ή με την προσθήκη αρωματισμένου σιροπίου στο τελικό ρόφημα. Ένα καφεκοπτείο που διαθέτει αρωματισμένους κόκκους απαιτείται να έχει πολλά διαφορετικά δοχεία για κάθε τύπο αρωματικού καφέ. Εναλλακτικά, εάν στο καφεκοπτείο χρησιμοποιούνται σιρόπια για τον αρωματισμό του καφέ, τότε απλά ψήνει τον καφέ και μετά προσθέτει το σιρόπι για τον αρωματισμό.

Τέτοια σιρόπια μπορούν να προστεθούν σε ζεστά ή κρύα ποτά, καθώς και επιδόρπια. Χρησιμοποιώντας αρωματικά σιρόπια η ποικιλία γεύσεων για τους πελάτες είναι μεγάλη, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος παρασκευής.

Στην παραγωγή των βοηθητικών αρωματικών γεύσεων, το σιρόπι από ζάχαρη είναι το πιο ακριβό και απαραίτητο συστατικό στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού ροφήματος. To zαχαροκάλαμο, τα ζαχαρότευτλα ή η ζάχαρη αναμιγνύονται με επεξεργασμένο νερό για να δημιουργηθεί το σιρόπι, το οποίο έχει συνήθως γύρω στα 63% Brix. Αρωματικές ουσίες προστίθενται στη συνέχεια μέσω εκχυλισμάτων. Τα εκχυλίσματα είναι διαθέσιμα ως φυσικά ή τεχνητά βάμματα ή σκόνες ή σε συνδυασμό των δύο. Συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων για παράδειγμα χρησιμοποιούνται επίσης σαν πρόσθετα γεύσης για το σιρόπι.

sirup

Εφαρμογή

Ένας παραγωγός σιροπιού επικοινώνησε με την Hanna Instruments και ζήτησε ένα όργανο για τη μέτρηση της συγκέντρωσης των σακχάρων στα σιρόπια που παρασκεύαζαι. Ο πελάτης υπολόγιζε το ποσό της ζάχαρης με βάση το βάρος της όπου προσεθέτε ζεστό νερό για να παράγει σιρόπι με 63% Brix. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε ένα διαθλασίμετρο για τη μέτρηση του ζεστού διαλύματος και έκανε τις τελικές ρυθμίσεις. Στο παρελθόν, είχε χρησιμοποιήσει ένα μηχανικό διαθλασίμετρο, αλλά υπήρχε δυσκολία στο να αποκτηθούν οι ακριβείς μετρήσεις, λόγω της υποκειμενικής ερμηνείας και περιορισμένης ακρίβειας της αντιστάθμισης θερμοκρασίας.

Η Hanna συνέστησε το διαθλασίμετρο HI96801 για την ανάλυση του σιροπιού. Το HI96801 έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρησης 0-85% Brix, με 0,1% Brix ανάλυση και ακρίβεια ± 0,2% Brix. Ο πελάτης εκτίμησε την οθόνη δύο επιπέδων όπου εμφανίζεται το % Brix, καθώς και η θερμοκρασία του δείγματος από μηδέν έως 80° C. Το ΗΙ96801 επέτρεψε να επιτευχθεί μέτρηση στην θερμοκρασία του δείγματος καθώς έχει την δυνατότητα αυτόματης αντιστάθμισης για μετρήσεις από 10 έως 40 ° C. Το HI96801 διαθέτει επίσης θέση υποδοχής του δείγματος από ανοξείδωτο χάλυβα η οποία αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη να καθαρίσθει από ότι τα μηχανικά τους διαθλασίμετρα. Ο γρήγορος χρόνος απόκρισης επέτρεψε στον πελάτη να εκτελέσει με επιτυχία πολλές επαναλήψεις για κάθε δείγμα, παρακολουθώντας την ομοιογένεια του μείγματος. Συνολικά, το HI96801 για τον πελάτη είναι ένα όργανο απλό στη χρήση και μία προσιτή λύση για την καλύτερη και ταχύτερη διαδικασία ελέγχου της ποιότητας του προϊόντος του.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ Brix σε τρόφιμα:ΗΙ96801

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

Σχετικά άρθρα