Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας

food3

Οι αισθητήρες θερμοκρασίας που χρησιμοποιούνται για τα τρόφιμα, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ειδικό ανοξείδωτο ατσάλι (Stainless steel) το οποίο να είναι – βάσει της ειδικής μονάδας μέτρησης ανθεκτικότητας – τουλάχιστον ανοξείδωτο 316. Όταν επιλέγετε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας για μέτρηση σε τρόφιμα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας τα εξείς:

  • Να είναι από ειδικό ανοξείδωτο ατσάλι (Stainless steel)
  • Εάν θέλετε να έχει γρήγορη απόκριση πρέπει να είναι κατασκευασμένος από λεπτό ανοξείδωτο ατσάλι. Όμως, εάν είναι πολύ λεπτό υπάρχει η πιθανότητα να λυγίσει – ειδικά όταν μετράτε σε κατεψυγμένα τρόφιμα ή πιο σκληρά (π.χ. σκληρά τυριά κλπ)
  • Έτσι λοιπόν, θα δείτε ότι οι περισσότεροι αισθητήρες έχουν διάμετρο περίπου 3,2 χιλιοστά, καθότι μετά από μελέτες έχει καθιερωθεί ότι αυτή η διάμετρος είναι η ιδανική στη σχέση απόκρισης (συνήθως σε 7 δευτερόλεπτα έχει φθάσει στο 90% της τελικής τιμής) και αντοχής.
  • Εφόσον απαιτείτε κάποιον αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος πρέπει να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής όπως, για παράδειγμα, η ΗΑΝΝΑ κατασκευάζει ειδικούς αισθητήρες με διάμετρο 12 χιλιοστών!!!. Όμως, η απόκριση (συνήθως σε 20 δευτερόλεπτα έχει φθάσει στο 90% της τελικής τιμής) αυτού του αισθητήρα είναι πιο αργή με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστέρηση στη λήψη της θερμοκρασίας.

 ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

Σχετικά άρθρα