Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κατορθώσει να αναλύσουμε όλα τα χημικά στοιχεία που αποτελούν το κρασί. Τα βασικότερα από αυτά είναι τα εξής:
Νερό | ≈ 80% |
Αιθυλική Αλκοόλη | ≈ 11 έως 15 % |
Ανώτερες Αλκοόλες | έως 500 ppm |
Tρυγικό οξύ | ≈ 2 έως 5 g/l |
Μηλικό οξύ | ≈ 0 έως 5 g/l |
Κιτρικό οξύ | ≈ 0 έως 1 g/l |
Γλυκερόλη | έως 20 ppm |
Πηκτίνες | ≈ 3 έως 5 g/l |
Φαινολικά οξέα (κόκκινα κρασιά) |
≈ 100 έως 150 g/l |
Φαινολικά οξέα (λευκά κρασιά) |
≈ 10 έως 15 g/l |
Τανίνες (κόκκινα κρασιά) |
≈ 1 έως 4 g/l |
Τανίνες (λευκά κρασιά) |
≈ 40 έως 200 ppm |
Ζάχαρα (ξηρός οίνος) |
έως 2 g/l |
Ζάχαρα (ημίξηρος οίνος) |
έως 18 g/l |
Ζάχαρα (γλυκός οίνος) |
έως 40 g/l |
Πηκτίνες | έως 5 g/l |
Αζωτούχες ενώσεις | έως 4 g/l |
Ασκορβικό οξύ | 20 έως 300 ppm |
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:
- Μέτρηση του pH στα τρόφιμα (μέτρηση οξύτητας)
- Η μέτρηση του pH στο σούσι
- Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας
- Θερμοκρασία Τροφίμων
- Γνωρίζετε ότι το γάλα είναι ελαφρώς όξινο?
- Μέτρηση αγωγιμότητας στο γιαούρτι
- Μέτρηση % Brix σε σιρόπια
- Ο τέλειος καφές!
- Οργανα μέτρησης σε κρασιά
- Ο Μούστος και τα Χημικά Στοιχεία του.
- Θολότητα