• Αρχική
  • Εταιρεία
    • About Us
    • Development
  • Επικοινωνία
0 Items
hannagreece
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Select Page

Θολερότητα κρασιού

Η καθαρότητα του κρασιού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας πριν την εμφιάλωσή του (ειδικά στα λευκά κρασιά). Την καθαρότητα του κρασιού μπορούν να την επηρεάσουν κάποιοι παράγοντες, μεταξύ αυτών:

Η ύπαρξη φυσικών πρωτεϊνών οι οποίες μεταφέρονται στο κρασί κατά την παρασκευή του. Σε θερμοκρασία δωματίου αυτές οι πρωτεΐνες είναι διαλυτές και μη ορατές. Όμως, σε πιο θερμές συνθήκες, τα άτομα των πρωτεϊνών πολυμερίζονται με αποτέλεσμα να συνδέονται μεταξύ τους καιν σχηματίζουν ιζήματα και θολούρα.

Μπεντονίτης

Στην οινολογία ο μπεντονίτης πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις εργασίες του Ribereau Gayon περίπου στα 1930. Ο Ribereau Gayon απέδειξε πρώτος ότι ο μπεντονίτης έχει την ιδιότητα να απορροφά τις πρωτεΐνες του οίνου. Σήμερα πια η χρήση του μπεντονίτη στην οινολογική πρακτική για την κατεργασία των γλευκών και των οίνων είναι ευρύτατα διαδεδομένη. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα της χρήσης του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Συνήθως χρησιμοποιούνται για:

  1. Την απομάκρυνση των πρωτεϊνών.
  2. Την βελτίωσης της διηθησιμότητας
  3. Την διαύγεια
  4. Τον όγκο του σχηματισθέντος ιζήματος.

Σχετικά άρθρα

Έλεγχος θολερότητας

Κατηγορίες

  • pH
  • Αγωγιμότητα
  • Εφαρμογές
  • Ηλεκτρόδια pH
  • Θολερότητα
  • Χλώριο

HANNA INSTRUMENTS EΛΛΑΣ
Μάρνη 10
10433, Αθήνα
Τηλ.: 210 8235192 & 210 8227825
hannainfo@hannagreece.gr

Αρχική

About Us

Προϊόντα

Downloads

Υποστήριξη

Επικοινωνία

Ψηφιακός μετασχηματισμός
© 2023 , HANNA INSTRUMENTS ΕΛΛΑΣ

Privacy Policy  |  Terms of Use  |  Cookies Policy

Created by Look For It

Πεχάμετρα (pH)
Μετρητές ORP/REDOX
Μετρητές Ιόντων (ISE)
Αγωγιμόμετρα (EC)
Οξυγονόμετρα (DO)
Πολυπαραμετρικά

Υγρασιόμετρα
Θερμόμετρα
Φωτόμετρα
Θολερόμετρα
Διαθλασίμετρα
Χημικά Test Kits

Luxmeter
Τιτλοδότες
Μαγνητικοί αναδευτήρες
Controllers pH/ORP/EC & DO

Αγωγιμότητα

9

Μέτρηση Αγωγιμότητας στο Γιαούρτι

9

Μέτρηση της Αγωγιμότητας στο Ενέσιμο νερό (Water for Injection)

9

Αγωγιμότητα & Σκληρότητα

9

Η Αγωγιμότητα στα Υγρά Διαλύματα

9

Αγωγιμότητα & Θερμοκρασία

9

Αγωγιμότητα: Τι και πώς….

9

Μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους

Ηλεκτρόδια pH

9

Οι συμβουλές της Hanna για την σωστή ρύθμιση του Πεχαμέτρου

9

Ρύθμιση του Πεχαμέτρου & Ρυθμιστικά Διαλύματα

9

Συντήρηση και χρόνος ζωής του Ηλεκτροδίου pH

9

Τύποι Ηλεκτροδίων pH

9

Ποιοτική αναβάθμιση στις μετρήσεις pH

9

BNC και άλλοι τύποι συνδέσεων

Χλώριο

9

Απολύμανση του νερού με Χλώριο

9

Πίνακας μετατροπής Redox / Ελεύθερου Xλωρίου

9

Έλεγχος χλωρίου στην πισίνα

9

Έλεγχος Χλωρίου

Θολερότητα

9

Έλεγχος θολερότητας

Software Infomation
Εγγύηση
ISO
Downloads