wine2

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κατορθώσει να αναλύσουμε όλα τα χημικά στοιχεία που αποτελούν το κρασί. Τα βασικότερα από αυτά είναι τα εξής:

Νερό ≈ 80%
Αιθυλική Αλκοόλη ≈ 11 έως 15 %
Ανώτερες Αλκοόλες έως 500 ppm
Tρυγικό οξύ ≈ 2 έως 5 g/l
Μηλικό οξύ ≈ 0 έως 5 g/l
Κιτρικό οξύ ≈ 0 έως 1 g/l
Γλυκερόλη έως 20 ppm
Πηκτίνες ≈ 3 έως 5 g/l
Φαινολικά οξέα
(κόκκινα κρασιά)
≈ 100 έως 150 g/l
Φαινολικά οξέα
(λευκά κρασιά)
≈ 10 έως 15 g/l
Τανίνες
(κόκκινα κρασιά)
≈ 1 έως 4 g/l
Τανίνες
(λευκά κρασιά)
≈ 40 έως 200 ppm
Ζάχαρα
(ξηρός οίνος)
έως 2 g/l
Ζάχαρα
(ημίξηρος οίνος)
έως 18 g/l
Ζάχαρα
(γλυκός οίνος)
έως 40 g/l
Πηκτίνες έως 5 g/l
Αζωτούχες ενώσεις έως 4 g/l
Ασκορβικό οξύ 20 έως 300 ppm

 ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ: